Activiteiten

Onze watermolen Lagar do rio beschikt over een eigen zwembad van 9.50 x 4.50 en drie meter diep. Maar met de rivier naast de deur kunt u natuurlijk ook kiezen om daar te gaan zwemmen, kanoën of vissen.  

De prachtige natuur nodigt uit om in de directe omgeving te hiken, mountainbiken, paardrijden of te wandelen. Op een uur rijden bevindt zich de Serra da Estrela, een ruige bergketen en nationaal park. In de zomer de mogelijkheid van wandelen en mountainbiken en in de winter skiën. 

Bezoek de eeuwenoude stad Coimbra, de universiteitsstad van Portugal gelegen aan de rivier de Mondego. Buiten het bekend zijn als universiteitsstad is de stad ook bekend om zijn Fadomuziek. 
Buçaco: Een vanaf de zestiende eeuw door monniken aangelegd bos afkomstig uit alle werelddelen.
Piodão:  Een dorp opgebouwd uit leisteen in de uitlopers van de Serra da Estrela. ( Serra de Açor) 
Conimbriga: De best bewaarde Romeinse afzetting van Portugal. Dit is dan ook een nationaal monument.
Fatima: Bedevaartplaats.
Sky Garden Parque de Aborismo. : Avonturen klimpark in boomtoppen in Coimbra. 
Ecopista do Dão: Een fietspad van 49 km dat op de in 1988 opgeheven spoorlijn Linha do Dão is aangelegd. Het fietspad loopt langs de oevers van de rivier de Dão en is een makkelijk te fietsen route.
Zee en Strand: Praia de Mira Figueira da Foz. Beide met brede stranden om te zwemmen en te surfen.
 
Nazeré: Een sikkelvormig strand met wit zand. Staat bekend om zijn hoge golven. In 2011  de hoogste golf op zandbodem. 30 meter hoog.
Markten:Iedere donderdag is er markt in Arganil.